Sunday, November 30, 2014

Tamatlah Sudah 1st Segmen Blogwalking & Kenali Blogger



Assalamualaikum w.b.t.

Maka dengan ini secara  rasminya, tamatlah sudah segmen yang nad buat ni. Alhamdulillah. Ada juga orang yang join even tak ramai mana pun. Tu pun dah bersyukur sangat sangat. Tak la rasa macam syok sendiri. Hihi. Kepada sesiapa yang join segmen nad tu, terima kasih banyak banyak nad ucapkan. Rasa terharu la pula. Wiwiwi. Tak sangka yang korang ni sporting juga ehh. Nad dapat berkenalan dengan korang. Boleh tambahkan follower. Hihi. Terima kasih juga sebab sudi menatap blog nad yang buruk ni. Nad sedar yang blog ni tak la lawa dan comel mana pun. Biasa je. Maafkan nad kalau ada yang terkurang sepanjang nad handle segmen ni. Maklum la, for the first time kan. Lepas ni sudi sudikan lah jenguk blog nad yang entah apa-apa ni. Kalau ada rezeki, nad akan buat segmen lagi. In shaa Allah. Siap ada ganjaran lagi. Segmen hari tu tak ada ganjaran pun. Kesian korang kan. Maaf la. Nad ni further study pun pinjam duit PTPTN. So faham faham je la. Masa tu pula tengah cuti sem. Duit tak masuk, beb. Haha.

1st Segmen Blogwalking & Kenali Blogger By NaD Dea


STICKY POST !!!



Assalamualaikum w.b.t.

Selama ni asyik tengok orang lain buat segmen je. Nad nak juga ! Ok. Kali ni nad nak buat segmen buat kali pertama untuk memudahkan nad untuk blogwalking. Sambil sambil tu boleh la berkenalan antara satu sama lain. Harap segmen ni ada orang join la, ye. Nervous dehh... First time kot. Hihi.

Syarat-syarat penyertaan :

  1. Follow blog nad yang kerdil ni, follow Google + dan like fanpage. Wajib ! Kalau nak follow acc media sosial nad pun boleh. Terpulang kepada korang.
  2. Buat entry yang bertajuk "1st Segmen Blogwalking & Kenali Blogger By NaD Dea".
  3. Copy banner kat atas dan back linkkan ke entry segmen ni.
  4. Dalam entry anda, nyatakan 10 fakta mengenai anda. Nak lebih pun tak apa.
  5. Publish dan letakkan link entry anda di ruangan komen entry segmen ni.
Tarikh tutup : 20 November 2014

Dilanjutkan sehingga 30 November 2014




Saturday, November 29, 2014

PENCARIAN BLOGLIST BLOG CIK BELBEL



Klik banner untuk join

Assalamualaikum w.b.t.

Ok tujuan buat segmen ni sebab nak cari Bloglist sebab kalau korang ada singgah blog buruk cik belbel ni memang takde bloglist kan. 
Dan
Bila cik belbel nak buat bloglist tiba tiba cik terfikir nak letak siapa dalam tu. HAHA (masalah)
Ok so idea datang kata buat segmen kecil kecil ni.
Cik Belbel nak cari 10 buat blog untuk masuk dalam blog cik belbel ni buat perhiasan penyeri blog lah ! HEHE

Syarat :
  • Follow blog cik belbel kat sidebar tu dengan G+
  • Buat entry "PENCARIAN BLOGLIST BLOG CIK BELBEL" dan copy banner chipmunk atas tu dan backlink kan.
  • Komen entry korang dalam post ni. Senang.
OK?
tak ok bahaq mai tau bagi ceq tau !

Friday, November 28, 2014

Giveaway: Wanna win 2 Piece of Ruffle Shawls by Naomie? Join Now!!


Bismillah
Assalamua'laikum
Hello everyone. Today I would like to announce to you my second give away.  For this give away, the prizes are TWO RUFFLE SHAWLS Worth RM50.00
Yes you heard me. 2 pieces of Ruffle Shawls to be won. That is fully sponsored by me. 
The steps are easy:
1. Follow my Blog
2. Like my Facebook Page. Click here.
3. Spread the news by repost about this GiveAway and tell your friends to join too. 
4. Leave your blog link below.
 
P/S: At least 100 contestants needed for this GIVEAWAY. If not, I will not continue this Giveaway. So, spread the news lovelies. I know all of you are excited about Giveaway. 
Giveaway Duration: One month. starts today until 20th December 2014. 
May luck be by your side. Bye-bye

Segmen: Happy Followers by Nunu Nonsense



Klik banner untuk join

Assalamualaikum w.b.t.

Syarat Penyertaan:

[1] Buat entri bertajuk "Segmen: Happy Followers by Nunu Nonsense".
[2] Copy url Banner dan backlink kan ke ENTRI ini
[3] Follow blog Nunu Nonsense *wajib* ^^
[4] Publish entry kemudian tinggalkan link pernyertaan diruang komen dibawah. *di cbox tak diterima*

   >> Nunu akan update senarai peserta bermula pada hari esok,pada jam 8 malam.
   >> Segmen: Happy Followers by Nunu Nonsense berlangsung selama 5 hari bermula hari ini iaitu 26 November 2014 jam 9:30 malam & berakhir pada 30 November 2014 jam 9:30 malam.
   >> 5 orang peserta yang terpilih akan dimasukkan dalam bloglist Nunu daripada 1 Disember 2014 sehingga 31 Disember 2014 (sebulan) ;) Pemilihan peserta menggunakan random org.

Tu je :D Nunu harap kalau blog korang di'follow' korang follow back lah ye! Selamat bersegmen!!!!! ^_^

Thursday, November 27, 2014

Selsema


Assalamualaikum w.b.t.

Nad nak minta maaf sangat sangat kalau nad jarang BW kat blog korang. Nad sekarang ni tengah manage masa dengan jadual sem ni. Agak kelam kabut sikit. Yang pasti banyak class cancel last minute setelah sekian lama menunggu kedatangan lecturer. Agaknya dah nasib kami begini. Haihh. Asal class tak ada je, mesti nad akan rasa bosan even dah menatap blog ni puas puas. Lepas tu mula la mata ni menggedik nak mengantuk bagai. Hahaha. Lagipun selsema nad ni pun tak reda lagi. Asyik bersin je memanjang. Effect daripada kemas bilik hari tu. Allergic habuk memang macam ni. Takkan la nak kemas bilik pun tak boleh. Nak biarkan bilik tu berhabuk dan bersawang macam tu juga. Manja betul la hidung ni. Face mask lupa nak bawa pula. Memang nasib kau la nad. Tanggung la sakit tu kejap. Bila dah kahwin nanti (mula la berangan tu), nad nak juga kemas rumah sendiri even nanti akan demam selsema. Bersin sana sini. Bunyi hidung srot sret srot sret (ehh. betul ke bunyinya macam tu. Hentam saje la).Takkan nak harap orang lain kemaskan. Tak perlu nak manjakan diri sendiri sangat la. Nanti sampai bila tak independent. Hihi.

Wednesday, November 26, 2014

Cursor Baru From Andi Sakinah



Assalamualaikum w.b.t.

Hari ni nad happy sangat. Sebenarnya dari hari tu lagi dah happy. Ni baru nak habaq mai. Apa la. Haha. Finally, dapat juga cursor baru. Dari adik Andi Sakinah. Cuma tak guna je lagi. Peram je dulu. Hehe. Dah lama plan nak tukar cursor. Nak buat sendiri memang menyimpang jauh la. Tak kreatif mana, Then terjumpa 1 entry ni kat blog Andi Sakinah. So, apa lagi. Cepat cepat nad join. Boleh dapat cursor baru selain daripada tambah follower.

So, meh la join ramai ramai segmen dari adik Andi Sakinah ni. Korang boleh dapt cursor baru. Free je. Boleh beritahu design macam mana yang korang nak mengikut kreativiti korang sendiri. Cursor yang dia buat untuk nad simple je. Malas nak demand lebih lebih. Sebab nad kan tak kreatif. Kalau demand karang, menangis pula adik tu nak buat cursor untuk nad. Muahaha.


Ni la rupa cursor yang dia buatkan untuk nad. Simple je kan. Thanks so much, dik

Quotes For Tonight



Assalamualaikum w.b.t.

THE END of insomnia. Alhamdulillah. Lailah saidah. Ahlam ladeeda. Bismikallahumma ahya waamut.

Tuesday, November 25, 2014

Giveaway kerusiburok: Ole-Ole Phuket!

hai semua blogger! 

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro)

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah. 
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni, 
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah! 
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer! 
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.

Monday, November 24, 2014

First Day of Sem 4


Funny First day at engineering school 418x400 Funny school pictures day

Assalamualaikum w.b.t.

Rasanya macam dah lama tak berceloteh kat sini (ehh.. ye ke ?). For your information, hari ni merupakan hari first bagi sem 4. Kejap je kan. Nad dah masuk sem 4. Dah jadi senior offically. Tak lama lagi nak kena pergi LI (Industrial Training in BM) dah. Wuuu.. Rasa seram sejuk sikit kalau fikirkan pasal LI ni. Entah kenapa la. Alhamdulillah. Jadual boleh tahan packnya. Tapi ada perubahan sikit. Ada hari yang class start lambat sikit. Start pukul 9. Kira bersyukur la tu. Dah 3 sem berturut-turut class nad start pukul 8 setiap hari. SETIAP HARI tau. Kalau study kat IPT ni, class pukul 8 tu dikira awal. Padahal dulu kena pergi sekolah pukul 7, relax je. Tak la tak suka sangat. Biasa je. Haha. Maybe sekarang ni baru nad rasa liat nak bangun pagi. Teruk betul.

For the first time juga hari Isnin nad tak ada class sangat. Tak pack sangat. Kalau dulu hari Isnin la paling busy  pergi class sana sini. Alhamdulillah. Maybe penderitaan group 1 dah berakhir kot. Group 2 dari dulu asyik dapat class yang start lambat. Jarang class pukul 8. Tapi kitorang group 1 dulu selalu habis class awal. Tak meleret sampai lewat petang. Untung la sikit. Baru adil namanya. Haha. Bersyukur sangat hari Isnin tak pack sangat. Boleh balik sini lambat sikit.  Boleh la juga mengada balik rumah hujung minggu menghabiskan duit semata-mata nak beli tiket. Tu memang nad selalu buat pada sem lepas. Ada je ruang nak balik rumah. Macam-macam situasi yang membolehkan nad balik rumah dan balik sini lambat sikit. Jangan contohi perangai nad ni tau. Budak nakal ni. Hehe.

So far hari ni ok je. Class pukul 9 tu cancel. Cuma yang tak bestnya ada lab Basic Communication Engineering pukul 3 kat main campus, Pauh. Tu yang leceh sikit.  Padahal selalunya lab tak start lagi. Madam rajin sangat nak buat lab intro untuk kitorang. Dah la kat Pauh. Jauh tu. Kena naik bas awal 1 jam sebelum class or lab start. Sem lepas baru je satu-satunya sem yang aman dari pergi Pauh. Boleh tarik nafas lega la juga. Tapi sem ni terpaksa la pergi Pauh. Nasib baik lecturer favourite. Tak suka sebab jarang pergi Pauh. Pusat pengajian nad bukannya ada kat sana pun. Tak ada bangunan untuk pusat pengajian kitorang lagi. Entah bila nak wujud entah. Agaknya kalau nad sambung degree kat sini pun tak wujud lagi bangunan tu. Teringin la juga nak ada bangunan pusat pengajian (bangunan fakulti) sendiri. Baru la best sikit datang main campus. Boleh bangga sikit. Haha.

Ok la. Cukup la setakat di sini.  Agak panjang la juga budak ni menaip. Sorry. My fault. Tak perasan. Hikhik. Ilal liqa'. Fi hifzillah :)


Sunday, November 23, 2014

FRIENDS GIVEAWAY by Aina Rahim


Assalamualaikum w.b.t.

Berdasarkan tittle di atas itu, AR akan buat give away sempena hari ulang tahunkawan-kawan AR aitu Nur Shazunabilah dan Lia Natasha Munirah pada 28/10 dan 14/11. Hehehe. Suprise korang. Jangan terkejut tau tau tau. Hehehe. Aku sayang korang!
  Dengan ini, saya Aina Rahim merasmikan FRIENDS GIVE AWAY yang akan dijalankan pada 17 November 2014 hingga 14 Disember 2014 pada 11.59 malam iatu selama 4 minggu. Macam-macam hadiah yang akan di sediakan. So, bagi yang tiada blogger dan mempunyai facebook kamu boleh join give away ini. Ikuti syarat-syarat di bawah :-


Syarat-syarat

1) Like Fan Page Para Sponser ( WAJIB) akan di check satu-satu.



2) Follow Blog Sponser 

KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK  KLIK  
 KLIK KLIK KLIK

3) Follow Instagram 
ID: Rexylla Lia Zakiah Cerdik BBL ID :- sitiainanabilah 4) ADD Google Plus BBL 5)Follow Join This Site KLIK 6) Follow semua blog sponser jika ada button follow Bagi mempunyai semua laman sosial di atas WAJIB lakukan
Bagi yang tidak mempunyai blog dan hanya mempunyai facebook anda perlu :- 1) Sambungkan ayat di bawah dan tag (Nur Aina Mardhiah ) Sebagai seorang sahabat yang rapat, saya perlu ............ (100 patah perkataan ) 2) Promote status anda dan dapatkan banyak like di status yang anda buat itu tadi. Bagi yang ada blog, seperti biasa follower Aina dikehendaki buat apa-apa entry. copy banner di bawah dan backlinkkan kesini. Link entri anda di letakkan di komen.

Senarai Peserta yang join boleh check pada :-
22 November 2014 (Minggu 1) 29 November 2014 (Minggu 2)
6 Disember 2014 ( Minggu 3)
 
13 Disember 2014 ( Minggu 4)
 


Pengumuman para pemenang akan di umumkan pada 16 Disember dan dicabut melalui cabutan bertuah oleh AR sendiri.Jadi, AR postkan awal sehari. Jadi Follower Aina Rahim boleh join GIve Away pada 17 November 2014. 








Nota Hati :- Para sponser juga boleh join Friends Give Away ini! dan Para sponser diminta promote Friends Give ini serta tag (Nur Aina Mardhiah)

SENARAI HADIAH 
SENARAI PESERTA

Mega Giveaway by Sya Domoru



Klik banner untuk join

Assalamualaikum w.b.t.

Syarat-syarat penyertaan:
  1. Terbuka kepada semua blogger di Malaysia
  2. Buat satu entri bertajuk Mega Giveaway by Sya Domoru
  3. Letak banner atas ni dan senarai hadiah ga di dalam entri dan backlink kan ke entri ini 
  4. Patuhi semua syarat-syarat dibawah.Syarat semua simple2
  5. Submit link di ruang komen sahaja
Kod entry :-

Syarat-syarat utama :-
  1. Follow blog penganjur
  2. Klik ikon comel kat bawah :
         
     
P/s : Siapa yang sudi klik,Syaza ucapkan terima kasih sangat2 :)

Syarat-syarat dari pihak sponsor :-

Follow Blog


Like fan page 


  
  

Follow instagram

@ahlista | @shiedahrusin | @amerkhairilanuar | @rexylla

Share fan page 

Senarai hadiah gempak :-
  • Blouse x 1 by Rexylla
  • Blouse x 1 by Mak Jah Closet’s
  • Telekung x 2 Jubah Muslimah Moden *New
  • Handsocks x 15 by Jubah Muslimah Moden *New
  • Selendang x 2 by Wir Aida
  • Cash RM 10 x 2 by Maishoppe
  • Keychain from Bandung x 1 by Nur Syazwani
  • Supplement Shaklee Chew Vitamin C x 2 by Maishoppe
  • Sophie Love Mirror x 1 by Be Fabulous with Sophie Paris
  • EXO - Die Jungs Unofficial Polaroid Set (30pcs) x 1 by A.M Kpop Shop *New
  • Random Badge (KPOP RELATED) x 3 by A.M Kpop Shop *New
  • Bap socks x 1 by Shiedah 
  • SD photocard x 2 by BB K-House
  • Pvc photocard Chen x 1 by Shiedah
  • Sticker Exo x 1 by Kshopaholic Mlysia
  • Sticker Infinite x 1 by Kshopaholic Mlysia
  • Sticker Super Junior x 1 by Kshopaholic Mlysia
  • Xoxo (EXO poster) x 1 by Choco K-pop Shop
  • Infinite goodies x 1 by Korean Shop Collection
  • Baju Overdose (EXO)long sleves x 1 by Nur Syazwani
  • Discount voucher 10% by Rexylla
  • Discount RM 10 x 1 for unofficial merchandise by A.M Kpop Shop *New

Pemilihan pemenang :-

  • Top Referral 
  • Random
Note :-
  1. Sila patuhi syarat di atas ^^
  2. Peserta yang tidak mematuhi syarat, automatik penyertaannya DIBATALKAN 
  3. Senarai peserta akan di update dari semasa ke semasa ^^
  4. Tarikh tamat : 31 Dec 2014
Senarai Peserta 

Terima kasih kepada semua penaja. Semoga dimurahkan rezeki anda semua :) 

UPDATE (5/11/14) : Hadiah dah bertambah >_<

MANIS GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH



Klik banner untuk join

Assalamualaikum w.b.t.

Assalamualaikum & hai
Alhamdulillah di hari yang mulia, penghulu segala hari berlangsungnya giveaway yang serba manis ni hehe. Dijemput ramai-ramai join bagi memeriahkan GA ni.
Hadiah-hadiah pun manis-manis belaka ditaja pula penaja yang super manis.
Wish u all the best !!!
Boleh lihat dan pilih hadiah di :


Syarat Penyertaan :
1. Mempunyai blog.
2. Mempunya akaun Facebook.
3. Tinggal bermastautin di Malaysia.
4. Mematuhi semua arahan penyertaan.

Cara-cara Penyertaan :
1. Buat satu entri dengan tajuk MANIS GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH.
2. Copy & paste banner di GA di atas dan backlink kan ke entry GA ini.
3. Anda boleh buat pilihan hadiah. Dibawah entri tuliskan"Saya nak hadiah ............"
4. Follow & Add blog dan Fanpage para penganjur dan penaja.
5. Hantar link penyertaan di ruangan komen entri ini sahaja.

Follow Blog :

Add & Follow Fanpage :

Follow Instagram & Twiter (Jika ada akaun)

Note!!!
Semua penyertaan akan dibatalkan sekiranya gagal mematuhi semua syarat dan arahan.
Pemilihan pemenang secara random.

Saya nak hadiah ...

Simplysity CCDD Cream
Maybelline Eyeshadow
Crabtree n Evelyn Makeup Bag
Yves Rocher Mniature Perfume
Collister (remove cellulite)
Ellianto Sample

Penaja : Noor Atiqah

Segmen Blogwalking by A.S.



Klik banner untuk join


Assalamualaikum w.b.t.

Sempena Cuti Sekolah ni, Kinah nak buat Segmen Blogwalking. Ini first time Kinah buat. Semua peserta yang menyertai Segmen Blogwalking ni akan dapat CURSOR PERCUMA Handmade Kinah. 
Message Kinah di Fan Page Kinah tentang ciri-ciri cursor yang korang nak
Lagi awal korang join, lagi cepat dapat cursor.
Wajib 
1) Follow blog Kinah
2) Like fanpage Kinah
3) Follow instagram Kinah > Here

 Entry Korang 
1) Letak Banner Di Atas di entry korang dan lingkan ke post ni.
2) Tajuk Entry : Segmen Blogwalking by A.S.
3- Dalam entry korang, nyatakan :
a. Nama penuh : Nurnadhira Afiqah Rosman
b. Nama panggilan : Nad
c. Tarikh lahir : 28 April 1995
d. Negeri kelahiran : Kuala Lumpur
e. Tempat tinggal : (Negeri) Selangor
f. Anak ke : Pertama

5) Publish dan letak link entry korang di bahagian comment.
6) Message Kinah kat fanpage :
 photo Lapis.gifNama di cursor :
 photo Lapis.gifWarna Cursor :
 photo Lapis.gifStyle : Elegant/Cute/Simple

Segmen ni berakhir pada tanggal 1/12/2014
*senarai peserta akan di update selepas program tamat*

Saturday, November 22, 2014

Traveling Time !



Assalamualaikum w.b.t.

Ketahuilah bahawa entry ini ditaip di dalam bas (ayat tak boleh skema lagi). Dalam keadaan yang bergoyang sana sini. Hihi. It's time for me to back to KKF. Good bye Rawang, KL, Selangor, mama, abah, adik-adik, Akif sayang, AFFNY's dan semuanya la. Ada rezeki kita jumpa lagi. Sejuknya kat sini. Air cond menghala kat orang ni je. As usual, naik bas double decker ke Perthlis. Single seat yang paling depan sekali. Luas sikit. Yang penting ada plug nak charge apa-apa. Hahaha. Ekceli mama tak suka sangat anak dia ni duduk kat seat tingkat atas. Tapi apakan daya. Anak dia ni ketegaq sangat. Sorry ehh mama. Duduk kat atas baru adventure sikit. Dah bosan naik bas 1 tingkat UniMAP tu. Muahaha. Ilal liqa'.

Friday, November 21, 2014

Last night at home. KKF is waiting yaa



Assalamualaikum w.b.t.

Tetiba rasa sedih pula malam ni. Rasa macam nak menangis je (tipu je). Jangan nak cengeng sangat la. Haha. Today gonna be my last night at my home sweet home. Huwaa... Tak nak balik lagi. Hukhuk. Rasa macam malas nak balik sana. Kalau tak balik lagi parah. Makin bertambah lemak yang terkumpul ni.  Haha. Maaf. Hormon tak stabil kot. Tu yang asyik nak makan je memanjang macam Incredible Hulk. Muahaha.

Esok gerak balik Perlis pada waktu malam. Dah la tak ada sesiapa yang temankan. Travel seorang diri lagi nampaknya. Nasib baik dah biasa. Mamat tu pula nak balik hari Ahad. Kalau dia balik esok juga, mahu cepuk cepuk je dia tu. Kejam sikit. Hahaha. Nasib baik la balik esok. Kalau balik hari Ahad, abah outstation. Susah la pula. Nasib baik juga Perlis tak ada airport. Kalau tak, nak juga balik sana naik flight. Merasa la juga setelah sekian lama tak naik flight.

Barang tak pack lagi. Aihh... malasnya nak pack barang. Tunggu mood mengemas tu datang. Entah bila la mood tu nak datang. Dah banyak kali seru ni. Penat menyeru dehh. Kali ni balik sana angkut 1 luggage besar dan 1 beg galas je. Sebab rumah (kolej) tak tukar. Still duduk kat rumah lama macam sem lepas. Senang sikit kerja. Tak payah angkut banyak barang dan tak payah nak mengemas bagai nak rak. Semuanya dah tersedia. Esok nak cari barang lagi. Harap Allah permudahkan urusan nad balik ke sana. May Allah bless this journey. Ilal liqa'. Fi hifzillah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg