Owner




Assalamualaikum w.b.t. and holla guys!

Kata orang "Tak kenal, maka tak cinta." Ehh ehh (emergency brake).

Nama diberi Nurnadhira Afiqah Rosman. It's quite long, right ? I admit it. Just call me 'nad'. Bukan nat besi dan bukan juga nut kacang. Hihi. Asal mana ? Soalan ni paling sukar nak jawab. Sebab nanti orang confuse. Lahir kat KL tapi stay kat Selangor. Apa yang susahnya oii. Bila someone tanya "Nak balik mana ?", tu la yang membuatkan payah nak jawab. Well. Beli tiket turun kat KL tapi stay Selangor. Bila jawab KL then orang tanya lagi "KL area mana ?", punya la panjang lebar explaination yang perlu diberikan. Huhu. Nasib la stay kat area Selangor yang dekat dengan KL. Indeed, I'm Kolumporian. Haha.

First child and also first princess of abah and mama. Umur berapa cik kak oii. Ni yang liat nak mengaku. Alhamdulillah. Dah officially masuk angka 2. 95's diamond and April's baby, beb. Currently as final year student of Diploma Computer Engineering at UniMAP. Tersesat dan juga tersalah langkah sampaikan kena paksa rela jadi budak engine dan CE. Hehe. Someone yang hantu buku dan gilakan fotografi memandangkan cita-cita nak jadi photographer terpaksa dilupakan. Restu dan berkat parents tu penting wehh. Not so feminine cause quite boyish disebabkan peristiwa silam (no need to know why). So, watch out ! Someone yang unpredictable sampaikan pernah juga tak faham dengan diri sendiri. Oh, really my bad !

Frankly speak, mula-mula terjebak dalam dunia blogging ni sejak Januari 2011. Masa tu umur baru je 16 tahun (budak hingusan meleleh lagi). Sebab utama buat blog ni ialah suka suki nak rasa macam mana dunia blogging ni. Dulu buat blog pun lepas tahu yang along Yana ada blog juga. Rasa macam best je macam syok je (lempang karang diri ni baru tau). Then, mula la berjinak-jinak dengan dunia blogging ni walaupun entry masa tu banyak yang merepek meraban meroyan (Jangan check. Malu tau).

Asalnya, nak jadikan warna merah sebagai tema blog ni. Tapi rasa macam tak sesuai pula nak semuanya warna merah full atas bawah. Nanti silau pula mata tu dan buat orang asyik rasa nak lapar je. Haha. Mengalah la juga walaupun merah tu warna favourite nad. Now, blog ni temanya gabungan antara warna merah dan hijau. Fair and square cube and so on la. Tapi majoritynya warna hijau la. Rasa sejuk je mata memandang. (Perah santan betul). Blog ni takkan ada warna pink langsung (In shaa Allah) memandangkan nad ni anti pink. Maaf kepada pink lover. Anda tak bersalah langsung. Muahaha. Not so part time blogger but quarter time blogger. Luls. Last but not least, thanks sebab sudi baca benda alah yang nad rasa hambar dan boleh muntah pelangi ni (apa kejadah yang hang merepek ni, nad oii). Kahkah.

*Maaf di atas penggunaan "manglish" yang berterabur.

3 comments:

  1. Cantik gambar colour blog ^^ . Salam kenal nad. Alang dah terjebak dengan engine buat yang terbaik ehh ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal awak. Hihi. Btw thanks ;p

      Delete
  2. ooo samalah dengan huda. Konon nak further degree dalam jurusan kesusasteraan, ceh. Sebab minat bidang penulisan, but restu parents kan. So now just focus on my current degree in business admin. So bidang penulisan terpaksa dilupakan sebentar lah sbb busy belajar, haha. So sedih actually but its ok think positive and move on...

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Please drop your comment and opinion here. Harsh and dirty words are strictly prohibited. Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg