Saturday, March 23, 2019

Review : Aiskrim Unicornetto


Related image

Assalamualaikum w.b.t.

Holla, gais! Finally it's a weekend. Fuhh rasa lega sikit dapat cuti. Btw next week nad dah start mid sem break. Kebetulan sama dengan cuti sekolah. Tapi kan yang sedihnya for the first time nad tak balik bercuti. Ramai yang pelik sebab nad tak balik. Tak apa la kan. Nanti mama dengan abah datang sini juga :)

Kat sini macam biasa la kan, panas terikkk. Kalau hujan tu, kira bersyukur sangat la. Bila tengah panas macam ni, mula la tekak teringin nak minum air manis. Tapi nad bukannya minum sangat air manis tu. Lebih prefer makan aiskrim. Idk why. Nak dijadikan cerita, jenuh nad cari aiskrim kat sini especially unicornetto tapi tak ada pun. Dah la nad ni agak cerewet bab aiskrim ni huhu. Bestnya kalau dapat unicornetto. Nyum nyum. Korang dah try ke unicornetto tu? Sedap tak?

Nad dah try for a few times unicornetto tu masa cuti sem yang lepas. Ye la kan. Unicorn lover mesti la try kan. Gigih gila mencari kat kedai. Rupa-rupanya kat speedmart ada je jual weh. Adehh. Kalau kat Perlis ni tak tahu la nak cari kat mana.




Terliur la pula tengok gambar unicornetto ni. For me, aiskrim ni sedap la juga. Rasa dia macam makan aiskrim paddle pop rainbow tu. Ada la juga rasa strawberry tu sikit walaupun nad tak suka strawberry tu. Yang bulat bulat kecil tu apa benda entah. Terlupa pula. So, siapa yang tak pernah try lagi boleh la kot beli kat kedai. Harganya pula bawah RM 3 je. Affordable la kan. For now, nad still mencari cornetto oreo cookies. Mesti sedap juga ni. Teringin aih :P


10 comments:

  1. my my! Lawanya aiskrim tu..! <3
    Huhu x de rezeki lagi buat masa ni nak merasa unicornetto ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lawa kan. Nanti ada rezeki boleh la try ye :)

      Delete
  2. Teringinnya nak makan!!! tak jumpa lagi aiskrim ni... nak beli je habis. adehh

    ReplyDelete
  3. tk pernah try lagi, ramai ckp sedap. must try ni :)

    ReplyDelete
  4. Baca banyak reviews and most of them bought this ice cream sebab cantik. Tapi, flavour dia hit and miss for quite a lot of people.

    ReplyDelete
  5. rasanya dia sedap just nice. suka jem kat tengah2 tu =D

    ReplyDelete
  6. tapi rasanya macam ada mint sikit kan. tapi ok la rasanya

    ReplyDelete
  7. on diet, tak boleh makan ni tp dah terliur dahhhh macam mana? hhahaha

    ReplyDelete
  8. nampak sedapppp tapi tak pernah try lagi...

    ReplyDelete
  9. Instagramable sgt ais krim ni. Hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Hi! Please drop your comment and opinion here. Harsh and dirty words are strictly prohibited. Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg