Thursday, November 13, 2014

Pernah Tak ?



Assalamualaikum w.b.t.

Pernah tak
Kau gagal dalam exam ?
Walaupun kau dah habis study
Dah habis buat semua ibadat wajib
And ibadat sunat
Dengar cakap parents kau
Jaga ikhtilat
Semua lengkaplah

Tapi
Result kau remain the same
Rasa macam
Hijrah kau worthless je
Rasa macam
Better jadi macam member kau
Yang enjoy memanjang tu

Tengok movie
Lepak
Dating
Couple
Study ala kadar
Banyak chatting
Banyak story pasal bola dsb
Depa still dapat good results

Pernah kan rasa macam tu ?
Even sikit
Sikittt pun
Jap !
Actually
Kau tak tahu
Di sebalik hijrah kau semua tu
Dengan ibadat yang tak tinggal semua tu
Kau sebenarnya
Dah hidup dalam redha-Nya

Punca sebab kau tak dapat good result
Even kau dah pulun satu buku
Tak tinggal ibadat
Sebab
Allah nak ampunkan dosa kau
Nak tunjuk yang
Dia dah ampunkan kau
Dan Allah bagi kafarah dosa
Menunjukkan yang kau diampunkan oleh-Nya

Kafarah tak semestinya
Dalam bentuk sakit sahaja
Maka
Bersabarlah
Lambat laun kau akan dapat good result tu
Jangan pernah berhenti berhijrah
Jangan
Keep on moving forward
Keep calm and remember Allah !!!

2 comments:

  1. selalu cmni.. xpela sabarla.. :)

    ReplyDelete
  2. Sama la. Tak apa la. Rezeki orang lain lain kan :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Please drop your comment and opinion here. Harsh and dirty words are strictly prohibited. Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg