Sunday, February 14, 2016

Tutorial : Orange Tone


Assalamualaikum w.b.t.

Holla, gais ! Kali ni nad nak share 1 lagi tutorial tone. Boleh la korang try tone ni kat gambar korang nanti. Mana tahu hasilnya meletups kan (perahsantan). Tutorial ni sesuai untuk gambar yang ada warna atau shadow colour oren seperti gambar sunset dan sunrise. Dah namanya pun orange tone kan.

Before


After

Apps yang digunakan : VSCO

  1. Upload gambar yang nak diedit ke dalam VSCO
  2. Henjut preset KK2 (tak sure free or paid filter sebab nad ada full filter)
  3. Edit setting gambar seperti berikut :

  4. Exposure : -2
    Contrast : +3
    Saturation : +3
    Highlights save : +3




  5. Mudah bukan? So, korang boleh la save to gallery gambar yang korang edit tadi. Kalau tak jadi or tak puas hati lagi, boleh godek godek dan edit guna apps yang lain seperti snapseed, picsart etc

Steps bergambar







p/s : Korang boleh je beli full filter dengan harga serendah RM 10. Kalau diikutkan, mahunya harga full VSCO filter tu RM 100++. Nad beli full filter tu dari SINI

2 comments:

  1. waaaah. sya mmg pgguna vsco. tpi rsanya yg ini pena beli T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try la guna. Filter ni lawa kot :)

      Delete

Assalamualaikum. Please drop your comment and opinion here. Harsh and dirty words are strictly prohibited. Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg