Friday, June 19, 2015

Tazkirah Jumaat : Kau Siapa ?

Assalamualaikum w.b.t.


Haa... sentap tak? Actually nad tak ingat bila nad screenshot email dari Tarbiah Sentap ni. Tetiba terjumpa masa tengah belek belek phone gallery. Bila dah baca tu, memang sentap menikam dalam hati. Biasa la. Manusia tak pernah lari daripada merungut. Maybe kita terlupa yang kita sepatutnya bersyukur dengan segala nikmat yang Allah limpahkan kepada kita. Kita dapat hidup sekarang ni pun dikira nikmat juga. Nikmat hidup. Kalau tak, dah lama kita kat alam sana. So, bersyukurlah dengan apa yang ada. Sempena bulan Ramadhan karim ni, latih diri agar kurangkan merungut. Nikmat yang Allah bagi kat kita tu tak ternilai harganya. Say Alhamdulillah. Alhamdulillah a'la kulli hal.

1 comment:

Assalamualaikum. Please drop your comment and opinion here. Harsh and dirty words are strictly prohibited. Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg