Sunday, November 9, 2014

Tutorial Tukar Bullet Kepada Cute Icon (Blogskin)




Assalamualaikum w.b.t.

Kali ni nad share bagaimana nak tukar bullet kepada icon yang kiut miut. Tutorial ni just boleh untuk blogskin je tau. Untuk template lain, nad tak tahu la pula. Tak pernah try lagi. Nahh.. nad bagi tunjuk gambar contoh sikit. Hihi.


Sebelum



Selepas


See ? Cantik kan ? Kalau nak buat macam tu, meh follow stepnya. Let's go !

1. Login blogger dan pergi kat bahagian template
2.Tekan CTRL + F dan cari code </style>
3. Lepas dah jumpa code </style>, copy code yang di bawah ni

li { list-style-image: url(URL cute icon);}

4. Paste kan code tersebut di atas </style> 
5. Preview dulu. Kalau dah menjadi barulah save

p/s : URL cute icon tu boleh diambil di SINI dan SINI

2 comments:

Assalamualaikum. Please drop your comment and opinion here. Harsh and dirty words are strictly prohibited. Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg