Thursday, September 26, 2013

Final exam..



Oitt...rasanya dah lama tak membebel kat sini.memang lama pun.bukannya dah menyombong tapi terlampau busy.busy dengan class bagai.elehh..macam nad nie PM je.ehh...biar la.hehe.nampak tak tajuk kat atas tu??kalau tak nampak sila buat spec atau upgrade spec anda.ehh..gurau je la.hihi :P

For your information..ecehh..speaking gitu.sekarang nie nad study week.study week??apa tu??wahai rakan-rakanku,study week nie minggu kita boleh buat revision untuk final exam nanti.tiada class langsung sebab class dah habis.depends on U dan course la.apa yang nad boleh kata,final exam is just around the corner.whoaa!!perasaan??mesti la takut + nervous.first experience kot.ye la.sistem di sekolah dengan sistem di universiti tak sama,ye.lain bebenor.haha XD

Kat sekolah just ada homework,ujian dan exam je.tapi,kat universiti nie ada test,quiz,assignment,tutorial dan final exam.see??banyak kan??tahu tak apa.so,jangan ingat student U nie kerjanya ber'enjoy' dan berjimba je.kadang-kadang tu jadual pack juga.lagi-lagi kalau ada class dari pagi sampai la petang.memang tak letih mana la kan.tapi,ada 1 je persamaan antara sekolah dengan universiti iaitu kedua-duanya ada ko-k.ko-k??apa tu??ko-k tu kokurikulum la.kat UniMAP nie,kami panggil ko-k.mula-mula rasa pelik sebab kena panggil ko-k.terasa kejanggalannya di situ.ye la.kat sekolah dulu panggil koko.lama-lama dah biasa dah.

Kat sini,semua student kena daftar dan ambil bahagian dalam unit beruniform.wajib pula tu.by hook or by crook,kena la pilih satu.dalam banyak-banyak pilihan,nad pilih..jeng..jeng..jeng..nad pilih untuk masuk Kumpulan Latihan Kelanasiswa Malaysia(KLKM).KLKM??apa tu??mesti ramai yang tahu tu akan tertanya-tanya dan terpinga-pinga.nad pun dulu macam tu.tapi,nasib baik ada taklimat ko-k sebelum memilih tu.KLKM tu kalau kat sekolah,kita panggil pengakap.tapi,kat sini tak la panggil pengakap walaupun KLKM nie adik-beradik pengakap.uniform memang sama dengan pengakap cuma nama je yang lain.sebenarnya,dari sekolah rendah lagi nad memang nak masuk pengakap.cuma,tak ada peluang je.sekarang baru la dapat rasa jadi pengakap.pergi berkhemah kat hutan.best kot.wuhoo!!

Ishh..nad nie dah melalut entah ke mana la.tak ada kaitan dengan tajuk pun.hehe.biasa la kalau dah lama tak membebel.macam-macam nak diceritanya.ok la.final exam start 30 September sampai 11 Oktober.lama kan??sebab ada banyak gap antara paper.semua paper 3 jam.lama kot.sempat kalau nak berangan.haha.apa la nad nie.dah biasa dah berangan masa jawab exam.favourite tu.wee..nad ambil 6 paper untuk final exam nie.banyak kan??memang banyak.tu pun nasib baik nad tak ambil class BI.nad dikecualikan dari class tu.special case gitu.haha.subjek yang nad ambil ialah:
  1. Information and Technology Skills
  2. Computer System Principles
  3. Electric Circuit Principles
  4. Engineering Physics
  5. Bahasa Melayu Universiti
  6. Mathematics 1
See??major subjek nad dalam BI kan??memey la.dah ambil course Computer Engineering.memang majornya BI la kan.tu la.nak sangat ambil course yang ada kaitan dengan komputer.kena la biasakan lidah nie speaking.kalau nak menulis,tak ada hal la sangat.cuma,kalau nak bercakap atau nak study tu,agak susah la sikit.tak apa la.alah bisa tegal biasa.practice makes perfect.ok la.apa-apa pun,tolong doakan nad boleh jawab final exam nie nanti,ye.wish me luck.for those who will take final exam just like me,good luck!!all the best.bittaufiq wannajah

*sorry la.tak ada gambar langsung.it's quite bored,right??yes,I know it

 

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum. Please drop your comment and opinion here. Harsh and dirty words are strictly prohibited. Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg