Sunday, December 21, 2014

Musim Sejuk di Perlis


Assalamualaikum w.b.t.






Sekarang kat sini dah start musim hujan. Musim angin ribut kuat. Merasa la juga hujan seharian. Sejuk dia tak boleh cakap la. Menggigil sampai ke tulang hitam. Sejuk gedi kata orang mana entah. Kalau pakai payung time hujan dan angin ribut tu, boleh patah dan rosak payung tu. Memang kuat sangat. Rasa macam boleh terbang melayang je. Inilah specialnya negeri Perlis ni. Kalau panas, panas sangat macam musim kemarau. Kalau sejuk, sejuk sangat macam musim sejuk. Lepas ni kena spare payung la selalu. Takkan nak main redah hujan macam hari tu. Nasib baik tak demam. Harap Perlis ni tak banjir la, ye. Nanti kitorang juga yang susah, Kalau boleh, nad tak nak menghadapi banjir pun seumur hidup. In shaa Allah.

P/s : Antibody ni please la extra tough sikit. Tak nak merasa demam masa musim macam ni. Karang teruk jadinya.



2 comments:

  1. Hii! kite kat perlis jugak! Bley la merasa cam obersea sket kannn... hehe! Ada musam panas yg amat, musim bunga 'sakura', musim luruh dgn musin sejuk... kekee

    ReplyDelete
  2. @Diyana Zdin Wahh... saya study kt Perlis je. Tu la. Bleh jimat duit beli tiket flight nk prgi overseas. Kt Malaysia pun apa kurangnye kan. Hihi

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Please drop your comment and opinion here. Harsh and dirty words are strictly prohibited. Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg