Thursday, November 6, 2014

Selfie




Assalamualaikum w.b.t.

Holla, guys ! Haa... nak citer something ni. Pasal selfie. Dah ramai yang tahu pasal selfie. Even budak-budak tadika pun dah pandai ambil phone dan tangkap gambar selfie. See ? Fenomena ni dah merata kat seluruh dunia. Lambakan handphone smartphone di pasaran lagi menggalakkan budaya selfie ni. Kalau tanya semua orang, mesti mereka nak memiliki handphone yang boleh selfie kan ?Kalau tanya nad, nad pun nak juga. Macam dah menjadi suatu kemestian pula.

Kalau nak selfie tu memanglah boleh. Tapi berpada-padalah. Janganlah over sangat. Pilihlah tempat dan suasana yang sesuai nak berselfie. Janganlah sampai kau tengah memerut kat toilet pun, kau nak selfie juga. Tu dah jadi parah tu. Well... orang berselfie sebab nak post gambar tu kat insta, fb, twitter dan sebagainya. Boleh jadi profile picture kat laman sosial kan. Haha. Dalam banyak banyak jenis selfie, korang dalam jenis yang mana eh ? Kalau nak tahu, jom tengok video kat bawah ni. Nad terjumpa video ni masa tengah merayap kat fb tadi. Kelakar la juga. Haha.




*Kalau untuk diri nad, rasanya yang jenis selfie last sekali kot. Haha*

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum. Please drop your comment and opinion here. Harsh and dirty words are strictly prohibited. Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg