Wednesday, October 22, 2014

Segmen Blogger Cergas Dan Santai



Klik banner untuk join

Assalamualaikum w.b.t

Kali ni nad nak join segmen lagi. Haha. Memandangkan tengah cuti sem, better join segmen manyak manyak. Nanti dah buka sem, memang tak dapek la join segmen lagi. Hehe. Kali ni nad join segmen dari blog Izzati Amira. Woo.. Ni segmen kedua yang nad join dari blogger ni (nak mention juga kali ke berapa). Hee.

Syarat-syarat penyertaannya :

a) Copy banner di atas dan link terus ke entry dia ni, tajuk entry 'Segmen Blogger Cergas dan Santai'

b) Jawab tiga soalan di bawah dengan santai sehabis mungkin

c) Tinggalkan link entry anda di ruang kotak komen. Nanti akan di'list'kan dalam 1 entry

Soalannya ialah:

1- Currently, lagu / movie / novel apakah yang menjadi kegemaran korang? Citer lah sikit kenapa you suka benda alah tu.

Nad decide nak choose lagu je la. Simple sikit. Kalau pilih movie / novel, meleret pula nanti macam esei. Now, nad ada suka and lebih tepat lagi addicted dengan beberapa lagu. Tapi lagu yang nad paling suka sekali ialah lagu Mewangi by Akim Ahmad & The Magistrate. Dah lama download lagu ni. Nad suka lagu ni sebab lagu ni sesuai dengan jiwa nad. Kiranya serasi gitu. Liriknya sangat mendalam dan meresap ke dalam hati. Lagi lagi lagu ni tengah meletup-letup kat carta stesen radio. Genre lagu ni tak pasti la pula sebab nad boleh masuk dengan semua genre lagu. Haha. Nak dengar, klik SINI.

2- Suggestkan SATU link blog yang kamu suka / selalu lawati. Kenapa?

Lately ni, nad suka dengan blog 'Selamat Tinggal' ni. Dapat tahu kewujudan blog ni pun dari roomate. Suka sangat blog ni sebab blog ni menyediakan makanan untuk rohani dan jiwa kita. Kena ingat juga yang ukhrawi tu kena dititik beratkan juga. Tak boleh asyik pentingkan duniawi je memanjang. Banyak karya penulis blog tersebut yang patut kita ambil inti patinya dan cuba diteladani.

3- Dalam banyak-banyak entry yang pernah korang post, pilih entry yang korang rasa "Inilah entry yang memang aku nak setiap orang baca!!!", share kan link post tersebut.

Nad pilih entry ni (Wedding Ceremony). Lately ni ramai orang yang mengabaikan adab dan hukum syarak untuk mendirikan rumah tangga ni. Sengaja nad buat entry ni untuk panduan semua. Terutamanya sebagai peringatan kepada diri nad sendiri juga. In shaa Allah.

So, tunggu apa lagi?? Meh la beramai-ramai meriahkan segmen ni. The more is the merrier, right???

7 comments:

  1. kite follow sini yer...klau belum join giveaway kite, jemputlah yer... kite nak kasi keychain dari Paris... :D

    jindrisska.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Salam, menyinggah dan follow sini~
    datang dari segmen yg same. singgah dan follow kite pulak. :>
    http://qieyla4everstory.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

    ReplyDelete
  3. singgah membalas kunjungan. :)

    ReplyDelete
  4. Thank you for participating my dear (:

    Teruskan semangat ber-blogging anda!! Heheh

    http://nineteencapri.blogspot.com/2014/10/senarai-peserta-segmen-blogger-cergas.html

    ReplyDelete
  5. Best blog yg awk suggest tu. Menarik. Terus nak ltak dkat bloglist. haha

    Cahaya Alam Maya

    Blogwalking dari segmen yang same. Sambil follow yg baru kenal.

    ReplyDelete
  6. @nur as Tau tak apa. First time baca blog tu terus nak baca lagi dan lagi

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Please drop your comment and opinion here. Harsh and dirty words are strictly prohibited. Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg