Thursday, October 23, 2014

Liebster Award


Assalamualaikum w.b.t

Since this is my first time join this award, thanks so much to you, Fatiha Zainal for tagging me. Woww. I'm feel so touched (over la pula. Haha)

What is Liebster Award? Haha. Before this, I don't even know what Liebster Award is. Ohh. My bad. Hee. Now from my understanding, Liebster Award is created for a blogger who have follower lower than 500 followers (including me too). Wuwuwu. The blogger who is tagged in this award must follow the rules given such as :

  • Mention the person who nominated you with a link to their blog.
  • answer the 11 questions asked.
  • nominate 11 other bloggers with smaller followers but with lots of potential.
  • create 11 of your own questions for them to answer.
  • notify your nominee.



Soalan dari Fatiha yang nad perlu jawab ialah :

1- sebelum korang baca entry ni, korang buat apa?

Blogwalking and online. Hee.


2- korang suka baca entry mengenai apa?


 Pasal kehidupan, tips dan motivasi.


3- korang jenis yang macam mana?happy go lucky/pendiam/ulat buku atau macam mana?

Unpredictable maybe. I don't even know how to describe myself.


4- korang suka indoor activity atau outdoor activity?contohnya?

Outdoor of course. Such as jungle trekking, flying fox, camping etc.


5- korang suka tak jep sepahtu?sebab suka?sebab tak suka?

Suka la juga. Sebab lawak dia best dan spontan walaupun sometimes dia suka tergelak sebab diri dia sendiri. Haha.


6- 5 destinasi pelancongan yang korang teringin nak pergi?

Makkah. Bumi anbiya'. Kalau boleh nak nikah dan honeymoon kat sana. In shaa Allah. (pasang angan- angan). Australia, London, Istanbul dan Korea.


7- korang pejam mata 5 saat, pusing kepala ke belakang, korang buka mata, first benda yang korang nampak, apa? (satu benda je)



Almari.


8- kalau korang diberi satu kuasa magik, kuasa magik yang macam mana korang nak? sebab?

Baca fikiran dan kata hati orang lain. Sebab kadang-kadang terasa nak susah faham orang lain.


9- dalam banyak-banyak watak kartun, korang teringin nak jadi macam watak kartun apa? sebab? 

Teringin nak jadi macam wonder woman. Eventhough dia tu perempuan, tapi tetap kuat macam lelaki.


10- korang main candy crush tak?kalau main sekarang da level berapa?kalau tak main, korang main game apa?



Tak main sangat. Tak ingat stuck kat level berapa. Sekarang ni always main farm heroes saga.


11- entry yang macam mana korang nak baca dari blog fatiha zainal? (aktiviti tuan blog,travel,resepi atau apa? )

Tak kisah la entry pasal apa sekali pun. Nad baca je. Tak kisah. Hikhik.

Ok. Now, tiba lah saat yang dinantikan. Siapalah agaknya blogger bertuah yang nad nak tag, ye. Kita tengok siapa yang kena.















Ni soalan yang nad tujukan kepada blogger yang kena tag. Nasib korang la. Haha.

1. Antara lelaki atau perempuan, korang lebih selesa berkawan dengan yang mana? Sebab?

2. Macam mana nak hilangkan perasaan sedih kerana kehilangan orang yang tersayang?

3. Percaya tak kalau someone tinggalkan kita untuk kebaikan kita? Kenapa?

4. Favourite youtube channel?

5. Novel apa yang paling best yang pernah korang baca?

6. Macam mana korang jaga muka korang?

7. Bawal atau shawl? Kenapa?

8. Salahkah kalau perempuan ada sikap kasar or garang sikit?

9. Zaman mana yang paling best? Zaman kanak-kanak atau sekarang?

10. Handphone yang diidamkan. Kenapa?

11. Komen dan pendapat tentang blog nad ni. Jujur, ok

Dah jawab soalan tu, inform la nad. Nad nak baca juga jawapan korang tu. Hehe.


7 comments:

  1. http://faranymboboiboy.blogspot.com/2014/10/liebster-award.html Done! heheh!

    ReplyDelete
  2. saya pun suka Jep Sepahtu sebab gigi dia macam gigi saya. hehehe

    ReplyDelete
  3. http://officalmissyana.blogspot.com/2014/10/liebster-award_23.html

    ReplyDelete
  4. thanks sebab sudi tag,
    http://nurainahanis.blogspot.com/2014/10/liebster-award-tagged-fiqadira.html

    ReplyDelete
  5. http://sayasukala.blogspot.com/2014/10/liebster-award-4-taged-by-nadhirah.html

    ReplyDelete
  6. Done
    http://hidayuayumie.blogspot.com/2014/11/libster-award-9-by-nad-dea.html

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Please drop your comment and opinion here. Harsh and dirty words are strictly prohibited. Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg