Saturday, November 2, 2019

ULike : Editing Apps Ala Korea Yang 'Verel'

Assalamualaikum w.b.t.

Holla, gais! Happy weekend! Weekend kali ni korang buat apa je? Pi jalan jalan ke? Pi makan makan ke? Weekend kali ni nad tak pi mana-mana pun. Ni pun tengah tinggal berdua je dengan abah haa. Azim pi kerja, yaya pula pi seminar kat UPM. Mama pi kenduri. Jadi la anak tunggal sat hihi. 

Korang dah try ke filter yang tengah viral tu? Laa yang tengah viral kat Twitter tu. Quite nice la juga. Alang-alang tu nad pun try la sekali guna apps ULike tu. Filter apps ni mostly ala-ala korea gitcheww. So boleh la acah korea sat hahaha berangan la kau eh. 

Ni la rupanya apps tu. Boleh install kat play store masing-masing eh

Interface bila buka apps ULike. Actually dia macam camera tau. Buka buka je terus terpampang muka kita 

Boleh adjust apa-apa yang patut kalau nak guna camera dari apps ni. Senang kan? Kalau nak edit gambar yang kita ada, tekan je kat bahagian retouch tu. Nanti direct ke gallery then pilih la gambar yang kita nak edit

Boleh la tekan mana-mana section kat bahagian bawah sekali haa. Nad tekan kat bahagian "Looks" 

Pilih la looks mana yang kita nak. Gambar atas guna "Mist" look. Boleh adjust mana yang patut. Kena la explore satu persatu. Try and error haa

Ni la filter yang viral tu. Namanya "Black elf". Bila tekan tu, keluar yang ada butterfly warna hitam. Kalau nak butterfly warna purple, tekan je kat gambar lagi sekali. Nanti dia tukar warna butterfly tu

Gambar ni tak guna filter pun. Just adjust brightness, contrast, highlight bagai guna apps ULike ni

Filter looks apa entah. Nad pun dah lupa. Looks Flower kot

Yang ni guna looks "Peach" kalau tak silap la hehe :) 

5 comments:

  1. cantik juga..nanti nak try la..hehe

    ReplyDelete
  2. mcm best jgk apps ni..
    blh edit2 gmbr.. hihi

    ReplyDelete
  3. comel comel filter yang ada. Itu yang menarik dan fun kan

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Hi! Please drop your comment and opinion here. Harsh and dirty words are strictly prohibited. Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg