Tuesday, May 27, 2014

Tutorial Download Photoscape


Assalamualaikum. Hari nie nad nak ajar macam mana nak download photoscape. Mesti ramai yang dah tahu pasal software photoscape nie. Hah?? Tak tahu?? Actually photoscape nie functionnya lebih kurang je dengan adobe photoshop. Alaa... software yang orang selalu guna untuk edit gambar tu. Tapi, adobe photoshop lebih complete dan mantap, beb. Hihi. Ok. Nad nak bagitahu step nak download software nie.

1. First click SINI

2. Then, click kat perkataan "Free Download" tu.


3. Then, tunggu sampai dia start download macam nie.


4. Apabila dah habis download akan jadi macam gambar kat bawah nie. Lepas tu click kat icon photoscape tu.


5. Bila dah click, then akan keluar macam nie. Tekan Next.


6. Lepas tekan Next akan keluar macam nie. Tekan I Agree-Install.


7. Tunggu la sampai habis proses installing tu.


8. Lepas habis installing, tekan Finish pula.


9. Nanti keluar la rupa photoscape tu. Korang boleh la buat apa apa je kat situ


Sorry sebab step agak panjang sikit. Nie pon nad tunjuk step by step. Kalau dah cuba dan berjaya atau tak, just let me know. Selamat mencuba! ^_^

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum. Please drop your comment and opinion here. Harsh and dirty words are strictly prohibited. Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg